Steven Bouwens - TGIF

Onze nieuwe TGIF partner: creatief talent Steven Bouwens!

Kunstschilder Steven Bouwens zoekt naar uitdaging en ontwikkeling. Deze dynamiek is kenmerkend voor zijn kunstwerken die bij een breed publiek geliefd zijn. Wij spraken met Steven over zijn creatieve deelname aan TGIF en meer!

Creatief talent uit Bergen op Zoom
Steven mag zich zeker onder een van de meest creatieve talenten van Bergen op Zoom scharen.
Zijn schilderijen worden zowel lokaal als internationaal enorm gewaardeerd. In zijn tuinatelier tussen de bloemen en vlak onder het torentje van het Markiezenhof werkt hij alweer aan een nieuw kunstwerk.

Kunst als uitlaatklep; TGIF als podium
Studies wijzen uit dat kunst gezond is. Het prikkelt de zintuigen; of je nu iets maakt, bekijkt of er over praat. Steven ziet zijn schilderwerken als een kunstzinnige uitlaatklep. “Ik maak deze kunstwerken omdat het me veel plezier geeft. Ik geniet zo enorm van het maakproces, dat ik haast vergeet om mijn werken tentoon te stellen.” zegt Steven. Vorig jaar raakte hij in gesprek met Jurgen van den Heuvel over de mogelijkheden als TGIF-partner. Jurgen verwoordde het perfect en zei: “Naast het mooie feestje proberen we ook elkaar als ondernemers naar een hoger niveau te tillen.” Het partnerschap maakt Stevens kunstwerken zichtbaar en TGIF toont de kunstwerken graag aan alle gasten. We kiezen voor de serie ‘Rare Vogels’, omdat tijdens TGIF mensen van allerlei pluimage bijeenkomen. In de kunstwerken benadert Steven de vogels als menselijk portret. Menigeen herkent zichzelf of iemand anders in de opmerkelijke koppen.

Doen wat je leuk vind
“Ruim 11 jaar geleden startte ik al “zzp’er”. Laptop onder de arm en gaan! Mijn creatieve activiteiten groeide uit tot een grafisch bureau met medewerkers en stagiaires. Zakelijk gezien ging het heel goed, maar ik miste verdieping in mijn tekenwerk. In 2012 koos ik voor een studie aan de kunstacademie. Twee jaar later droeg ik het bedrijf over en kreeg ik meer en meer tijd voor tekenen en schilderen. Ik hield 1 zakelijke activiteit vast: VisueelVergaderen. Tijdens vergaderingen bij hoge besturen of werkcongressen maak ik live tekeningen waarmee ik complexe vraagstukken omzet in beeldtaal. Mensen raken geïnspireerd en enthousiast bij het zien van deze visuele notulen. Het is eveneens een creatieve uitlaatklep, maar dan in een zakelijke setting. Tijdens TGIF vind ik het juist leuk om mijn kunstwerken te laten zien, omdat ze passen bij de feestelijke en vrolijke sfeer van deze zalige vrijdagmiddagborrel!”

Meer over Steven
Wij hebben deze schilderijen natuurlijk al mogen bewonderen. Vrolijk en kleurrijk, absolute must-sees! Kun jij ook niet wachten tot TGIF? Neem dan alvast een kijkje op https://stevenbouwens.nl/ of http://www.visueelvergaderen.nl/ voor meer werk van deze Bergse kunstenaar.